Sušené mléko: Výživná a praktická alternativa k čerstvému mléku
Sušené mléko je jedním z nejvýznamnějších produktů v potravinářském průmyslu. Jedná se o mléko, které bylo odebráno kravám a...
Sušené mléko je jedním z nejvýznamnějších produktů v potravinářském průmyslu. Jedná se o mléko, které bylo odebráno kravám a...
Masticha, pryskyřice pocházející ze stromu Pistacia lentiscus, má za sebou tisíce let historie a stále si udržuje svou pozici jako cenný...
Pomeranč je významné ovoce s mnoha pozitivními účinky na lidské zdraví. Jeho chuťové vlastnosti a vitamínový obsah jej činí oblíbeným...
Co jsou breberky a jak se připravují Breberky jsou oblíbeným pokrmem, který pochází z české kuchyně. Jsou to malé kuličky těsta, které se smaží a podávají se jako sladká pochoutka. Při přípravě breberků se používá jednoduché těsto z mouky, mléka, cukru a droždí. Toto těsto se nechá vykynout a poté se z něj...
22. 01. 2024
Kuřecí stehna - výživná a chutná část kuřete Kuřecí stehna jsou výživnou a chutnou částí kuřete, která nabízí mnoho možností při přípravě jídla. Obsahují hodně bílkovin a jsou bohatá na železo a vitamín B12. Díky své šťavnatosti a chuťovému profilu se stehna hodí pro různé recepty - od tradičních...
21. 01. 2024
Co jsou roštěnky a jak se připravují Roštěnky jsou oblíbeným pokrmem, který se připravuje z tenkých plátků masa nebo zeleniny, obalených v křupavé strouhance a smažených. Tato lahůdka je oblíbená pro svou jednoduchost i chutnost. K přípravě roštěnek potřebujete pouze pár základních surovin a několik kroků. Můžete...
20. 01. 2024
Pohlreichova zelňačka je jedním z nejznámějších receptů našeho šéfkuchaře Martina Pohlreicha. Tato tradiční česká polévka je oblíbená pro svou výraznou chuť a jednoduchou přípravu. V tomto receptu se setkávají klasické suroviny jako zelí, brambory a slanina s moderním přístupem a dotekem Pohlreichovy kreativity. Pokud...
19. 01. 2024
Základní recept na dortové těsto Základní recept na dortové těsto je základem pro přípravu mnoha druhů dortů. Potřebujeme 250 g hladké mouky, 200 g cukru, 200 g másla, 4 vejce, 1 prášek do pečiva a špetku soli. Nejprve smícháme máslo s cukrem dohladka. Postupně přidáváme vejce a dál mícháme. Potom přidáme mouku...
18. 01. 2024
Čevabčiči jsou lahodnou balkánskou specialitou, která si získala srdce mnoha gurmánů po celém světě. Tato tradiční masová pochoutka pochází ze zemí bývalé Jugoslávie a je oblíbená pro svou jednoduchost a výraznou chuť. Čevabčiči jsou malé válečky z mletého masa, které se grilují na otevřeném ohni nebo na pánvi....
17. 01. 2024
Představení omáček k rýži Rýže je jedním z nejoblíbenějších příloh, kterou si můžeme připravit k různým pokrmům. A co by rýže bez omáčky? Omáčka dokáže rýži povýšit na úplně novou úroveň a dodat jí skvělou chuť a vůni. V dnešním článku vám představíme několik receptů na omáčky, které jsou...
16. 01. 2024
Sušená rajčata jsou vynikající ingrediencí, kterou lze využít v různých pokrmech. Jejich intenzivní chuť a sladkokyselá aroma dodávají jídlu jedinečný zážitek. Sušená rajčata se vyrábějí sušením čerstvých rajčat, což způsobuje koncentraci jejich chuti a vytvoření lahodného příslibu slunce. V kuchyni se dají...
15. 01. 2024
Krém z mascarpone a šlehačky je lahodný dezert, který se hodí k různým příležitostem. Jeho příprava je jednoduchá a výsledkem je krémová a jemná chuť, kterou si oblíbíte. Tento recept je ideální pro ty, kteří milují kombinaci sladkého s lehkou kyselinkou. Připravte si tedy ingredience a pusťte se do vytváření tohoto...
14. 01. 2024
Pomazánky z tvarohu jsou výbornou alternativou k tradičním máslovým nebo majonézovým pomazánkám. Tvaroh je bohatý na bílkoviny a vápník, což ho činí zdravou volbou pro každodenní stravování. Navíc je velmi univerzální a lze ho kombinovat s různými přísadami, aby vznikly pikantní, sladké nebo dokonce exotické chutě....
13. 01. 2024