Sušené mléko: Výživná a praktická alternativa k čerstvému mléku
Sušené mléko je jedním z nejvýznamnějších produktů v potravinářském průmyslu. Jedná se o mléko, které bylo odebráno kravám a...
Sušené mléko je jedním z nejvýznamnějších produktů v potravinářském průmyslu. Jedná se o mléko, které bylo odebráno kravám a...
Pomeranč je významné ovoce s mnoha pozitivními účinky na lidské zdraví. Jeho chuťové vlastnosti a vitamínový obsah jej činí oblíbeným...
Masticha, pryskyřice pocházející ze stromu Pistacia lentiscus, má za sebou tisíce let historie a stále si udržuje svou pozici jako cenný...
Představení krůtího prsa jako zdravého a chutného masa Krůtí prso je vynikající volbou pro ty, kteří hledají zdravé a chutné maso. Je to lehké, šťavnaté a má nízký obsah tuku. Obsahuje také množství živin, jako jsou bílkoviny, vitamín B3 a minerály jako draslík a hořčík. Krůtí prso je také bohaté na selen,...
27. 01. 2024
Rýže je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších potravin na světě. Je významnou součástí mnoha kuchyní a připravuje se různými způsoby. Vaření rýže může být však náročné, pokud neznáte správné postupy. V tomto článku vám přinášíme informace a tipy pro dokonalou přípravu rýže. Naučíte se...
26. 01. 2024
Co jsou řízky? Řízky jsou oblíbeným pokrmem v české kuchyni. Jedná se o plátky masa, které jsou obaleny ve strouhankách a smaženy na pánvi. Nejčastěji se používá kuřecí nebo vepřové maso, ale lze je připravit i z hovězího nebo telecího masa. Řízky jsou velmi chutné a křupavé, což je dělá ideálním jídlem pro...
25. 01. 2024
Představení receptu na obalované žampiony Obalované žampiony jsou skvělá chuťová lahůdka, kterou si můžete dopřát na různé příležitosti. Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý, takže ho zvládne i začátečník v kuchyni. Obalované žampiony jsou křupavé zvenku a šťavnaté uvnitř, což je kombinace, kterou si...
24. 01. 2024
Milovníci sladkých pochoutek a domácího pečení, máme pro vás skvělý recept na domácí tyčinky! Tyto lahodné a zdravé tyčinky jsou ideální svačinkou nejen pro děti, ale i pro dospělé. Připravit je není vůbec složité a navíc si můžete přizpůsobit jejich příchuť podle svého gusta. Zkuste si vyrobit tyčinky doma a...
23. 01. 2024
Co jsou breberky a jak se připravují Breberky jsou fakt super česká dobrota, něco jako meruňkový koláč s drobenkou, akorát že jsou to takový malý smažený kuličky. Dělají se z obyčejnýho těsta - mouka, mlíko, cukr a droždí, nic složitýho. Necháte to nakynout (podobně jako když děláte meruňkový koláč s drobenkou) a...
22. 01. 2024
Kuřecí stehna - výživná a chutná část kuřete Kuřecí stehna jsou výživnou a chutnou částí kuřete, která nabízí mnoho možností při přípravě jídla. Obsahují hodně bílkovin a jsou bohatá na železo a vitamín B12. Díky své šťavnatosti a chuťovému profilu se stehna hodí pro různé recepty - od tradičních...
21. 01. 2024
Co jsou roštěnky a jak se připravují Roštěnky jsou oblíbeným pokrmem, který se připravuje z tenkých plátků masa nebo zeleniny, obalených v křupavé strouhance a smažených. Tato lahůdka je oblíbená pro svou jednoduchost i chutnost. K přípravě roštěnek potřebujete pouze pár základních surovin a několik kroků. Můžete...
20. 01. 2024
Pohlreichova zelňačka je jedním z nejznámějších receptů našeho šéfkuchaře Martina Pohlreicha. Tato tradiční česká polévka je oblíbená pro svou výraznou chuť a jednoduchou přípravu. V tomto receptu se setkávají klasické suroviny jako zelí, brambory a slanina s moderním přístupem a dotekem Pohlreichovy kreativity. Pokud...
19. 01. 2024
Základní recept na dortové těsto Základní recept na dortové těsto je základem pro přípravu mnoha druhů dortů. Potřebujeme 250 g hladké mouky, 200 g cukru, 200 g másla, 4 vejce, 1 prášek do pečiva a špetku soli. Nejprve smícháme máslo s cukrem dohladka. Postupně přidáváme vejce a dál mícháme. Potom přidáme mouku...
18. 01. 2024