Pomeranč: Skvělý zdroj vitamínu C a osvěžující chuťová bomba
Pomeranč je významné ovoce s mnoha pozitivními účinky na lidské zdraví. Jeho chuťové vlastnosti a vitamínový obsah jej činí oblíbeným...
Pomeranč je významné ovoce s mnoha pozitivními účinky na lidské zdraví. Jeho chuťové vlastnosti a vitamínový obsah jej činí oblíbeným...
Sušené mléko je jedním z nejvýznamnějších produktů v potravinářském průmyslu. Jedná se o mléko, které bylo odebráno kravám a...
Masticha, pryskyřice pocházející ze stromu Pistacia lentiscus, má za sebou tisíce let historie a stále si udržuje svou pozici jako cenný...
Co jsou ledvinky a jak se připravují? Ledvinky jsou drobné orgány nacházející se v břišní dutině. Jsou součástí trávicího systému a mají důležitou funkci při filtrování krve a odstraňování odpadních látek z těla. Při přípravě ledvinek je důležité je nejprve důkladně očistit a odstranit přebytečný tuk....
01. 01. 2024
Porková krémová polévka je výbornou volbou pro ty, kteří milují lahodné a sýté pokrmy. Tato polévka je plná chuti a dokonale se hodí jako teplý oběd nebo večeře. Její příprava je jednoduchá a rychlá, takže si ji můžete dopřát i v případě, že nemáte moc času na vaření. V tomto článku vám představíme recept...
01. 01. 2024
Co je hrníčková buchta? Hrníčková buchta je tradiční český dezert, který se připravuje pomocí páry. Je to druh dortu, který se vaří ve speciálních hrníčcích a má tvar koule. Buchtu lze ozdobit různými náplněmi, jako je ovocná marmeláda nebo tvarohová směs. Hrníčková buchta je oblíbená pro svou jednoduchost a...
01. 01. 2024
Představení jednoduchých omáček Potřebujete rychlou omáčku k rýži? Máme pro vás fakt dobrý tipy! Každá rychlá omáčka umí z běžnýho jídla udělat něco výjimečnýho, to je prostě fakt. Když nevíte, co na ten talíř, koukněte na naše recepty - jsou jednoduchý a zvládne je i začátečník. Ať už jedete na sladko...
01. 01. 2024
Ingredience pro kuřecí čínu s rýží - 400 g kuřecího masa (prsa nebo stehna) - 2 lžíce sójové omáčky - 1 lžička sezamového oleje - 1 lžička kukuřičného škrobu - 2 lžíce oleje na smažení - 1 cibule - 2 stroužky česneku - 1 červená paprika - 1 mrkev - 100 g hrášku (čerstvého nebo mraženého) - Sůl a pepř podle...
30. 12. 2023
Představení nejlepšího kynutého koláče na plech V dnešním článku vám představíme náš nejlepší recept na kynutý koláč na plech! Tento tradiční dezert je oblíbený pro svou nadýchanost a bohatou chuť. Připravit ho není složité a jistě potěší celou rodinu i hosty. Můžete si být jisti, že s tímto receptem se vám...
30. 12. 2023
Rakouský bramborový salát je jedním z nejoblíbenějších pokrmů rakouské kuchyně. Jeho jedinečná chuť a svěžest ho činí ideálním doplňkem k mnoha jídlům. Tento tradiční recept se předává z generace na generaci a dnes vám přinášíme originální verzi, kterou si můžete snadno připravit i doma. Připravte se na...
30. 12. 2023
Co je muchovník a jak ho používat ve vaší kuchyni Muchovník je rostlina, která se využívá v kuchyni pro svou charakteristickou chuť a aroma. Jeho listy i semena jsou jedlé a přidávají pokrmům zajímavý nádech. Listy muchovníku lze použít čerstvé nebo sušené jako koření do salátů, omáček nebo polévek. Semena...
30. 12. 2023
Vepřové výpečky jsou jedním z nejoblíbenějších jídel z vepřového masa. Jejich příprava je relativně jednoduchá a výsledek je vždy chutný a sytý. V této rubrice si představíme nejlepší recept na vepřové výpečky, kterým si můžete dopřát skvělé jídlo plné lahodných chutí. Připravte se na pochoutku, která...
28. 12. 2023
Řapíkatý celer je jednou z nejzdravějších a nejchutnějších zelenin, kterou můžete do svého jídelníčku zařadit. A co se týče polévky z řapíkatého celeru, ta je opravdu vynikající. Tato polévka je plná vitamínů a minerálů, které jsou pro naše tělo velmi důležité. Navíc má nízký obsah kalorií, což ji činí...
17. 12. 2023