Sušené mléko: Výživná a praktická alternativa k čerstvému mléku
Sušené mléko je jedním z nejvýznamnějších produktů v potravinářském průmyslu. Jedná se o mléko, které bylo odebráno kravám a...
Sušené mléko je jedním z nejvýznamnějších produktů v potravinářském průmyslu. Jedná se o mléko, které bylo odebráno kravám a...
Masticha, pryskyřice pocházející ze stromu Pistacia lentiscus, má za sebou tisíce let historie a stále si udržuje svou pozici jako cenný...
Pomeranč je významné ovoce s mnoha pozitivními účinky na lidské zdraví. Jeho chuťové vlastnosti a vitamínový obsah jej činí oblíbeným...
"Peal - sladké ovoce plné vitamínů a živin. Zaujímející historie a mnohostranné využití." Historie a původ ovoce peal Historie a původ ovoce peal Peal je ovocem původem z jihovýchodní Asie a Indie, kde bylo známo již před tisíci lety. Díky svému exotickému vzhledu a chuti se brzy rozšířilo do dalších částí světa,...
20. 05. 2023
Citron, plod s mnoha účinky a využitím. Zjistěte více o tomto zajímavém ovoci v našem úvodu. Původ a historie citronu Citron je citrusový druh rostliny, který pochází ze subtropických oblastí jihovýchodní Asie. Citron se užívá jak jako kulinářská ingredience, tak i jako léčivá bylina. Do Evropy byl citron přivezen...
20. 05. 2023
Vítejte v našem článku o rakvičkách recept! Pokud milujete dobré jídlo a pití, jistě se těšíte na inspiraci pro nové chutě. V následujícím textu se dozvíte, co jsou to rakvičky, jak se připravují a jaké ingredience lze použít. Připravte se na lahodné pochoutky plné fantazie a kreativity! Ingredience Ingredience receptu...
20. 05. 2023
Co je marshmallow? Marshmallow (česky mýdlovka) je sladidlo, které se používá především v cukrářství. Toto sladidlo se vyrábí z kořene konvalinky nebo sleziny velkokvěté a dalších přísad. Marshmallow má charakteristickou slizovitou konzistenci a sladkou chuť a často se používá při výrobě cukrovinek, zmrzliny, dortů a...
19. 05. 2023
Úvod do tématu: Dolce Gusto kapsle a jejich význam v kávové kultuře Dobrý den, rád bych Vám představil zajímavé téma - Dolce Gusto kapsle a jejich význam v kávové kultuře. Kávové kapsle se staly velice populární díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy nápojů. Mezi nejoblíbenější patří právě Dolce Gusto...
19. 05. 2023
Úvod do makronek Pokud se chystáte upéct makronky poprvé, měli byste se blíže seznámit s touto lahodnou pochoutkou z Francie. Makronky jsou křehké a sladké pečivo složené ze dvou opulentních mandleových sušenek spojených krémem a díky svým různorodým chutím a barevným kombinacím jsou oblíbenou pochoutkou na slavnostní...
19. 05. 2023
Úvod do pastiňáku Pastiňák je kořenová zelenina, která si získává stále větší popularitu díky své bílé dužině a sladké chuti. Pokud jste ještě neslyšeli o této skvělé zelenině, nebo se s ní teprve seznamujete, pak Vám tento úvodní článek pomůže se s pastiňákem lépe seznámit a najít nové inspirace pro jeho...
18. 05. 2023
Dýňová polévka se smetanou Dýně jsou jedním z nejoblíbenějších ingrediencí v domácí kuchyni a recepty s nimi mohou být naprosto fantastické. Jedním z našich oblíbených je recept na dýňovou polévku se smetanou, která spojuje křupavost a chuť dýně s jemností a krémovostí smetany. Tato polévka je perfektní teplá...
18. 05. 2023
Úvod do Mojita jako nápoje Mojito je oblíbený koktejl po celém světě. Pochází z Kuby a skládá se ze svěžích ingrediencí, jako jsou limetky, máta, cukr a bílý rum, které se míchají s ledem a sodovkou. V tomto úvodu se dozvíte všechno potřebné o Mojitu jako nápoji - jak ho připravit, jeho historii a jaké jsou jeho...
18. 05. 2023
Co je basa piv a jak se vyrábí Basa piv je typ piva vyráběného z kvasnicového koncentrátu. Tento typ piva je oblíbený mezi milovníky řemeslných piv, kteří hledají nové a neobvyklé chuťové zážitky. Výroba basy piv není složitá, ale vyžaduje pečlivost a trpělivost. Proces výroby basy piv začíná smícháním...
17. 05. 2023