Tvarohový beránek - sladká pochoutka na Velikonoce

Tvarohový Beránek

"Krásně a chutně na velikonoční stůl - představujeme tvarohového beránka, originální jídlo plné tradice a zároveň moderního designu."

Ingredience

Ingredience tvarohového beránka: tvaroh, vejce, cukr, mouka, máslo, vanilkový cukr a citronová kůra.

Postup přípravy

Postup přípravy tvarohového beránka:

1. Nejprve si připravte všechny potřebné suroviny: 400 g tvarohu, 4 vejce, 200 g cukru, 150 ml oleje, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva a citronovou kůru.

2. Ve větší míse smíchejte tvaroh s cukrem a postupně přidávejte vejce. Přidejte olej a citronovou kůru a promíchejte.

3. Do směsi vmíchejte mouku s práškem do pečiva a promíchejte do hladka.

4. Troubu předehřejte na 180°C. Vymažte formu na beránka máslem a posypte ji moukou.

5. Tvarohovou směs nalijte do formy a dejte péct do trouby na cca 45 minut.

6. Po upečení nechte beránka vychladit na mřížce.

7. Posypeme moučkovým cukrem nebo ozdobíme ovocem podle chuti.

Tvarohový beránek je skvělým dezertem pro celou rodinu, který můžete podat například k odpolednímu čaji nebo jako zákusek na oslavách. Dobrou chuť!

Tvarohový beránek jako tradiční velikonoční jídlo

Tvarohový beránek je jedním z nejoblíbenějších tradičních velikonočních jídel v České republice. Tento sladký dezert je obvykle vyroben z tvarohu, šlehačky a cukru a má charakteristický tvar beránka. Tato sladkost se často podává na velikonoční pondělí po bohatém snídani.

Tvarohový beránek má své kořeny již v 18. století a postupem let se stal pevnou součástí české tradice. Jeho příprava je relativně jednoduchá a dá se upravit podle osobního vkusu, například přidáním ovoce nebo ozdobením čokoládou.

Vyzkoušejte si sami připravit tuto lahodnou pochoutku jako nedílnou součást vašeho rodinného velikonočního menu a uvidíte, jak rychle zmizí ze stolu!

Varianty a tipy na úpravu receptu

Varianty a tipy na úpravu receptu pro tvarohového beránka

Pokud máte rádi sladká jídla, pak určitě oceníte tvarohový beránek. Tento dezert je tradičním jarním pokrmem, který si zamilujete na první kousek! Pokud chcete svůj tvarohový beránek oživit a vylepšit, nabízíme vám následující tipy a varianty:

1. Přidejte do těsta citronovou kůru nebo vanilkovou esenci - dodají mu skvělou chuť.

2. Místo běžné mouky použijte mandlovou mouku - vaše tvarohový beránek bude mít úžasnou texturu i chuť.

3. Obohaťte ho o drobenku - stačí smíchat máslo, cukr a mouku dohromady a posypat jím vrchol vašeho beránka před samotným pečením.

Vyzkoušejte tyto varianty a udělejte si z tohoto jídla skutečně nezapomenutelný zážitek!

Závěr: Tvarohový beránek - lahodná a zdravá alternativa pro sladké pečivo

Odkazy na další recepty s tvarohem

Pokud jste nadšenec tvarohových pochoutek, máme pro vás další skvělé recepty s tvarohem. V naší sbírce nechybí oblíbené klasiky, jako jsou tvarohové nákypy, cheesecake nebo ovocné dorty s tvarohem. Ale pokud hledáte nové inspirace, můžete vyzkoušet například tvarohové palačinky se švestkovou omáčkou, fritátu s tvarohem a špenátem nebo slaný koláč se zeleninou a tvarohem. Určitě si vyberete svůj oblíbený recept s tvarohem!

Publikováno: 06. 06. 2023

Kategorie: recepty

Autor: Tereza Menšíková

Tagy: tvarohový beránek | jídlo