Sušené mléko: Výživná a praktická alternativa k čerstvému mléku
Sušené mléko je jedním z nejvýznamnějších produktů v potravinářském průmyslu. Jedná se o mléko, které bylo odebráno kravám a...
Sušené mléko je jedním z nejvýznamnějších produktů v potravinářském průmyslu. Jedná se o mléko, které bylo odebráno kravám a...
Pomeranč je významné ovoce s mnoha pozitivními účinky na lidské zdraví. Jeho chuťové vlastnosti a vitamínový obsah jej činí oblíbeným...
Masticha, pryskyřice pocházející ze stromu Pistacia lentiscus, má za sebou tisíce let historie a stále si udržuje svou pozici jako cenný...
Klasika: Svíčková na smetaně Svíčková na smetaně, to je synonymum pro českou kuchyni. Jemné hovězí maso se rozplývá na jazyku a sametová omáčka s dokonalou souhrou chutí smetany, zeleniny a koření? To je prostě koncert pro vaše chuťové pohárky! Ať už se chystáte na nedělní oběd s rodinou nebo chcete oslnit...
25. 11. 2024
Klasika: Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna jsou stálicí českých kuchyní a není se čemu divit. Jsou lahodná, cenově dostupná a dají se připravit na mnoho způsobů. Ať už máte rádi klasiku s kmínem a česnekem, nebo experimentujete s bylinkami a exotickým kořením, pečená kuřecí stehna vás nikdy...
19. 11. 2024
Fazolové brownies: Zdravější? Fazolové brownies vzbuzují zvědavost i jistou nedůvěru. Opravdu můžou být tyto dva pojmy v harmonii? Tajemství se skrývá v použití fazolí, nejčastěji černých nebo červených, jako náhrady za mouku. Fazole dodají brownies vláčnost a překvapivě neutrální chuť, která perfektně splyne s...
21. 10. 2024
Výběr masa: Králík na talíři Králík na zelenině je tradiční české jídlo, které voní domovem a evokuje vzpomínky na nedělní obědy u babičky. Správný výběr masa je klíčový pro dosažení dokonalé chuti a textury. Při nákupu králíka se zaměřte na barvu masa, která by měla být světle růžová, a na jeho...
15. 10. 2024
Fazolové brownies: Zdravější? Fazolové brownies se v posledních letech staly populární alternativou ke klasickým brownies. Slibují totiž podobnou chuť a texturu s nižším obsahem tuku a kalorií a s vyšším obsahem bílkovin a vlákniny. Ale jsou fazolové brownies skutečně zdravější? Záleží na úhlu pohledu. Fazole,...
09. 10. 2024
Klasický bramborák pečený Pečený bramborák je skvělou alternativou pro ty, kteří chtějí ubrat na tuku a užít si křupavější konzistenci. Příprava je jednoduchá a zvládne ji i úplný začátečník v kuchyni. Základem je samozřejmě kvalitní bramborové těsto. Nastrouhejte brambory najemno, přidejte vejce, mouku (hladkou...
03. 10. 2024
Výběr masa na roštěnky Roštěnky, tyhle lahodné plátky hovězího masa, jsou stálicí české kuchyně. Ale ruku na srdce, ne vždy se povedou tak, jak bychom si představovali. Tajemství tkví nejen ve správné přípravě, ale i ve výběru toho správného kusu masa. Vybírejte hovězí maso z přední čtvrtky, ideálně vysoký...
20. 09. 2024
Klasika: Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna jsou stálicí českých kuchyní a není se čemu divit. Jsou lahodná, cenově dostupná a dají se připravit na mnoho způsobů. Ať už máte rádi křupavou kůžičku a šťavnaté maso, nebo preferujete pomalé pečení dozlatova, s kuřecími stehny nešlápnete vedle. Základem...
14. 09. 2024
Provozovat e-shop se zdravou stravou je v dnešní době výzva, ale také obrovská příležitost. S rostoucím zájmem o zdravý životní styl a výživu roste i poptávka po kvalitních produktech, které mohou nabídnout jen specializované e-shopy. Jak však zajistit, aby váš e-shop vynikl mezi konkurencí? Jednou z efektivních cest, jak...
28. 05. 2024
V dnešní době se stále více lidí zajímá o zdravý životní styl a s tím roste i poptávka po zdravých potravinách. To otevírá skvělou příležitost pro e-shopy, které se chtějí zaměřit na prodej bio produktů a dalších zdravých potravin. Pokud uvažujete o založení takového e-shopu, nebo chcete vylepšit svůj...
24. 05. 2024