Fazolové Brownies

Fazolové brownies: Zdravější mlsání bez výčitek!

Fazolové brownies: Zdravější? Fazolové brownies se v posledních letech staly populární alternativou ke klasickým brownies. Slibují totiž podobnou chuť a texturu s nižším obsahem tuku a kalorií a s vyšším obsahem bílkovin a vlákniny. Ale jsou fazolové brownies skutečně zdravější? Záleží na úhlu pohledu. Fazole,...

Křupavý bramborák z trouby: Recept na pohodový oběd.

Klasický bramborák pečený Pečený bramborák je skvělou alternativou pro ty, kteří chtějí ubrat na tuku a užít si křupavější konzistenci. Příprava je jednoduchá a zvládne ji i úplný začátečník v kuchyni. Základem je samozřejmě kvalitní bramborové těsto. Nastrouhejte brambory najemno, přidejte vejce, mouku (hladkou...

Roštěnky Recept

Roštěnky recept: Takhle je zvládnete i vy!

Výběr masa na roštěnky Roštěnky, tyhle lahodné plátky hovězího masa, jsou stálicí české kuchyně. Ale ruku na srdce, ne vždy se povedou tak, jak bychom si představovali. Tajemství tkví nejen ve správné přípravě, ale i ve výběru toho správného kusu masa. Vybírejte hovězí maso z přední čtvrtky, ideálně vysoký...

Kuřecí Stehna Recepty

Kuřecí stehna recepty: Od klasiky po exotiku

Klasika: Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna jsou stálicí českých kuchyní a není se čemu divit. Jsou lahodná, cenově dostupná a dají se připravit na mnoho způsobů. Ať už máte rádi křupavou kůžičku a šťavnaté maso, nebo preferujete pomalé pečení dozlatova, s kuřecími stehny nešlápnete vedle. Základem...

Šmakoun

Šmakoun: Tajemství dokonalého sýra odhaleno!

Historie šmakouna jako tradičního českého sýra Historie šmakouna sahá až do 17. století, kdy byl tento sýr vyráběn v českých vesnicích. Původně se vyráběl ze zbytků mléka, které zůstávaly po výrobě másla. Díky svému intenzivnímu a pikantnímu chuti si brzy získal popularitu mezi místními obyvateli. Šmakoun se...

Vodní Meloun

Vodní meloun: Osvěžující letní lahůdka plná vitaminů a chuti

Původ a historie vodního melounu Vodní meloun (Citrullus lanatus) je tropická rostlina původem z Afriky, kde se před tisíci lety začal pěstovat. První zmínky o vodním melounu sahají až do starověkého Egypta, kde byl oblíbený pro svou šťavnatou dužinu a osvěžující chuť. Během období otroctví byl vodní meloun také...