Kuřecí Stehna Recepty

Kuřecí stehna recepty: Od klasiky po exotiku

Klasika: Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna jsou stálicí českých kuchyní a není se čemu divit. Jsou lahodná, cenově dostupná a dají se připravit na mnoho způsobů. Ať už máte rádi křupavou kůžičku a šťavnaté maso, nebo preferujete pomalé pečení dozlatova, s kuřecími stehny nešlápnete vedle. Základem...

Šmakoun

Šmakoun: Tajemství dokonalého sýra odhaleno!

Historie šmakouna jako tradičního českého sýra Historie šmakouna sahá až do 17. století, kdy byl tento sýr vyráběn v českých vesnicích. Původně se vyráběl ze zbytků mléka, které zůstávaly po výrobě másla. Díky svému intenzivnímu a pikantnímu chuti si brzy získal popularitu mezi místními obyvateli. Šmakoun se...

Vodní Meloun

Vodní meloun: Osvěžující letní lahůdka plná vitaminů a chuti

Původ a historie vodního melounu Vodní meloun (Citrullus lanatus) je tropická rostlina původem z Afriky, kde se před tisíci lety začal pěstovat. První zmínky o vodním melounu sahají až do starověkého Egypta, kde byl oblíbený pro svou šťavnatou dužinu a osvěžující chuť. Během období otroctví byl vodní meloun také...

Proteinová Tyčinka

Vše, co potřebujete vědět o proteinové tyčince pro maximální výživu

Co je proteinová tyčinka? Kdo by neznal proteinové tyčinky - jsou to takové ty kompaktní svačinky nabité bílkovinami, co je milujou všichni od sportovců až po lidi, co prostě chtěj žít zdravě. Jasně, můžete si koupit hotové, ale domácí tyčinky jsou prostě něco úplně jinýho. Na rozdíl od masa nebo fazolí je můžete...

Svijany Akce

Akce v pivovaru Svijany: Vychutnejte si nezapomenutelný zážitek!

Historie pivovaru Svijany Pivovar Svijany má dlouhou a bohatou historii sahající až do 16. století, kdy byl založen. V průběhu staletí prošel několika majiteli a rozšířil svou výrobu na různé druhy piva. V roce 1825 byl pivovar zakoupen rodinou Černínů, která se postarala o modernizaci zařízení a zavedení nových...

Eidam

Eidam: Vše, co potřebujete vědět o tomto oblíbeném sýru!

Co je eidam? Eidam je oblíbený sýr s původem v Nizozemsku, který se vyznačuje svou jemnou chutí a hladkou konzistencí. Tento sýr je známý také pod názvem Edam, pojmenovaný podle města Edam, kde byl původně vyvíjen. Eidam má typický tvar míče nebo válce a je obvykle obalen červenou voskovou vrstvou, která mu dodává...